Vil have flere CBS’ere til EU

Skrevet af Jørn Albertus - Foto: Jørn Albertus - 17. februar 2016 - 11:280 kommentarer
Louise Thomsen og Christian Jonasson er EU-karriereambassadører på CBS og er med til at arrangere det store EU-karriereevent på KU den 4. marts.

Margrethe Vestager optræder den 4. marts ved et arrangement for CBS- og KU-studerende. Det beror ikke mindst på det frivillige arbejde, som to CBS-studerende gør for at få andre studerende på CBS til at kigge mod Bruxelles i forhold til karrieren og når de søger praktikplads.

Danskerne og ikke mindst CBS’erne mangler i EU, og det vil de to studerende på henholdsvis MSc IBP og Cand.merc.(kom.) Christian Jonasson og Louise Thomsen gerne gøre noget ved. De er begge EU-interesserede og har siden oktober arbejdet som EU-karriereambassadører for det europæiske personaleagentur, EPSO. http://europa.eu/epso/index_da.htm

EU har stor indflydelse på de rammer som bliver sat for de danske virksomheder og på mange andre ting i danskernes hverdag. Derfor er det en overordnet dansk prioritet at fremme ansættelse af danskere i EU´s institutioner for at sikre størst mulig dansk indsigt og indflydelse. Ikke mindst derfor er det vigtigt, at CBS’erne kigger mod Bruxelles.

- CBS’ere har den forretningsmæssige forståelse, der kan bidrage til at fremme de bedst mulige rammevilkår for danske virksomheder, forklarer Christian Jonasson, der selv overvejer at arbejde i EU, når han bliver færdig til sommer.

Gode job og karrieremuligheder

Og der er mange jobmuligheder som EU-tjenestemand i EU’s forskellige institutioner, og det er job med gode muligheder for personlig og faglig udvikling, fortæller EPSO på hjemmesiden

Siden 2010 har kun 8 danskere klaret sig gennem den benhårde ansættelsesprøve concours, der er hovedadgangsvejen til en karriere i EU.

Dette skyldes formentlig mangel på kvalificerede ansøgere, fordi danske studerende ikke har kendskab til de mange muligheder for karrierer i EU-systemet.

Karriereambassadører spreder kendskabet

Det manglende kendskab til EU har EPSO valgt at gøre noget ved med et program, hvor udvalgte danske studerende får rollen som EU-karriereambassadører på deres eget universitet.

Med en træningsweekend med EPSO i Bruxelles bliver karriereambassadørerne klædt på til at kunne informere deres medstuderende om de mange karriereveje i EU.

Herefter er det op til karriereambassadører som Christian og Louise selv at fremme de studerendes kendskab til karrierer i EU bedst muligt.

Stort karrierearrangement for CBS og KU

Christian og Louise har været til stede ved forskellige karrieremesser og stået til rådighed for deres medstuderendes spørgsmål. Nu står de foran, hvad man kan kalde mesterstykket i deres år som karriereambassadører: Et stort karrierearrangement, der oven i købet får besøg af konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

Arrangementet der er lavet i samarbejde med Djøf, Udenrigsministeriet, Uddannelse- og Forskningsministeriet og EU-karriereambassadøren fra Københavns Universitet finder sted den 4. marts 2016 kl. 16-19 på Københavns Universitet i Øster Farimagsgade 5.

Tilmeld dig arrangementet her.

Til arrangementet vil deltagerne få mulighed for at høre Margrethe Vestager fortælle om sit arbejde i EU, deltage i workshops og høre oplæg fra en række EU-eksperter med indsigt i EU’s mange karrieremuligheder.

Også praktik og traineeship

Nu er Louise og Christian karriereambassadører, men mange studerendes interesse ligger mere lige her og nu i studiet end i karrieren på længere sigt. Louise og Christian har derfor stor fokus på at fortælle de studerende om de mange muligheder for studerende i EU i form af bl.a. traineeships og praktik.

- Der er også gode muligheder for internships og praktikpladser i EU, og det vil man også kunne blive klogere på ved arrangementet på KU, fortæller Louise.

Selv interesserer Louise sig for arbejdet i internationale organisationer og ser EU som et godt springbræt til en karriere i FN eller en international organisation.

Bliv næste års EU Karriereambassadør på CBS

Kunne du tænke dig at blive EU Careers Ambassador på CBS efter sommerferien? Det er frivilligt arbejde, men giver international arbejdserfaring, og du sætter selv grænser for, hvilke opgaver du kunne tænke dig at kaste dig ud i som karriereambassadør.

Du får et stort netværk inden for EU og på tværs af Europa med mulighed for at samarbejde med EU Officials, Udenrigsministeriet, EPSO, andre karrriereambassadører og ikke mindst dine medstuderende.

Hold dig opdateret om ansøgningsperioden på den fælles danske Facebook-side for EU karrierer.